Hur du inreder ditt badrum för att ta hand om din tandställning

Dekorera ditt badrum för att ta hand om din tandställning

Ett välutrustat badrum kan göra skillnaden när du har tandställning. Att ha en tandställning innebär att du måste vara extra noga med din munhygien. Ditt badrum kan bli en plats där du gör din dagliga tandvårdsrutin mer effektiv och bekväm. Här är några tips för att inreda ditt badrum på ett sätt som underlättar din tandställningsrutin.

Investera i en bra tandborste och tandborsthuvuden

Om man ska skaffa tandställning är det förstås bra att ta reda på vad det finns för tandställning pris. När du har en tandställning är det även viktigt att använda rätt verktyg för att rengöra dina tänder och din tandställning ordentligt. En elektrisk tandborste med ett runt huvud och mjuka borststrån är en utmärkt investering. Dessutom bör du byta ut tandborsthuvudet regelbundet eftersom borststråna kan slitas ut snabbare när de används med en tandställning från exempelvis DR SMILE.

Använd tandtråd och tandborstar med små borsthuvuden

För att komma åt de svåråtkomliga områdena mellan dina trådar och metallklämmor är det viktigt att använda tandtråd och tandborstar med små borsthuvuden. Detta gör det enklare att rengöra runt din tandställning och förhindrar ansamling av matrester och plack.

Skaffa en vattenpik

En vattenpik kan vara räddningen när du har tandställning. Den skapar en kraftig stråle av vatten som kan skölja bort matpartiklar och plack från de svåråtkomliga områdena i din mun. Detta är ett utmärkt komplement till din dagliga tandborstning.

Organisera dina produkter för enkel åtkomst

För att göra din tandvårdsrutin smidigare bör du organisera dina tandborstar, tandtråd, tandborsthuvuden och andra produkter på ett sätt som gör dem lättillgängliga. Använd till exempel korgar, hyllor eller en tandborsthållare för att hålla allt snyggt och prydligt.

Skapa en tandrutin efter varje måltid

När du har tandställning är det bra att rengöra dina tänder och din tandställning efter varje måltid. För att underlätta detta kan du skapa en speciell tandrutin. Ha alltid en necessär med de nödvändiga tandvårdsprodukterna redo så att du kan ta hand om din tandställning var som helst.

Använd fluorerad tandkräm

Fluor är en nödvändig ingrediens i tandkräm eftersom det stärker emaljen och skyddar dina tänder mot karies. När du har tandställning är det särskilt viktigt att använda en fluorerad tandkräm eftersom det kan vara svårare att hålla rent runt trådar och metallklämmor.

Skölj med fluorskölj

För att ytterligare stärka dina tänder kan du använda fluorskölj. Efter att du har borstat och använt tandtråd kan du skölja med denna lösning för att ge extra skydd åt dina tänder och emalj.