Satsa på en snygg tegelvägg i vardagsrummet

Något som är riktigt snyggt att ha i vardagsrummet, det är en tegelvägg. Det kan då vara som en fondvägg. Du kan köpa murbruk och annat du behöver hos Jemfix. Med en vägg av tegel får du en unik interiör. Kanske du har turen att kunna knacka fram en tegelvägg som redan finns? Om inte, så kan du enkelt göra en egen.

Så sätter du upp en tegelvägg

Det är bra att veta att det är fusktegel du ska använda. Det påminner om att kakla, så det är enkelt att göra. Det du behöver ha är en tunn variant av tegel, kakelfix, bruk och pensel. Sedan gör du så här:

Blanda fixet så att det blir till en styv massa. Det gör att plattorna kan sätta sig snabbare. Sedan gör du på samma sätt som du kaklar, men gör fogarna bredare, cirka en centimeter tjocka. Mät hela tiden så att det blir rakt.

Efteråt så ska du blanda bruket till fogningen. Denna penslar du på sedan med en vanlig pensel. Då blir det ett jämnt och fint resultat.

Många fördelar med en tegelvägg

Tegel har många bra fördelar. Det är snyggt att se på samt att du kan välja vilken färg det ska vara i. Tegel passar även mycket bra ihop med annan inredning och möbler. Sedan är det även enkelt att underhålla denna typ av vägg. Tegel i sig är även bra eftersom den kan ta upp fukt på ett bra sätt samt att den även sparar värmen som den får via solen som den sedan kan avge i ditt hem.

Om du tycker det verkar vara allt för mycket jobb med att sätta upp en egen tegelvägg, så finns det genvägar att ta. Det finns idag smarta tapeter, som ser ut som tegel. Men tänk då på att det inte blir riktigt samma känsla som med äkta tegel!