Välj rätt köksredskap att använda i din gjutjärnspanna

När du väljer att investera i en högkvalitativ gjutjärnspanna är det av största vikt att komplettera den med de rätta köksredskapen. Dessa redskap är av avgörande betydelse, både för att skydda den känsliga ytan på din gjutjärnspanna och för att förbättra din matlagningsupplevelse. Genom att välja de lämpliga redskapen kan du undvika skador på pannans yta och samtidigt uppnå de bästa möjliga resultaten i ditt kök. Det kan vara värt att satsa på bra köksredskap i trä och silikon. Även om en gjutjärnspanna är tåligare än teflon, är det bra att låta bli att metallredskap även i den.

Köksredskap i trä

Träredskap är något många redan har som en favorit i köket. Det som är bra med trä är att den inte skadar beläggningarna i stekpanna, oavsett om du har en i gjutjärn eller en i teflon. Sedan tål trä även höga temperaturer.

När det gäller träredskap har du till exempel träspateln. Den passar perfekt att använda för att kunna både vända och lyfta maten på enkelt sätt. Du har även träskedar. Dessa är bra för att röra om med, eller använda då du ska servera maten direkt från stekpannan.

Redskap i silikon

Silikonredskap är även det bra att använda, då detta material inte skadar stekpannorna. Detta material fungerar även det i höga temperaturer utan att de blir deformerade.

Ett bra redskap är silikonspateln. Den är utmärkt på grund av dess flexibilitet, vilket gör det enkelt att vända och rengöra mat från ytan på din gjutjärnspanna. Dessutom ger dess smidighet möjlighet att nå hörn och kanter av pannan för att försäkra sig om att all mat tillagas korrekt och inte fastnar.

Silikonborstar är praktiska för att marinera mat direkt i pannan eller för att applicera oljor eller smör på ytan av din gjutjärnspanna. Dessa borstar är flexibla och kan tåla höga temperaturer.

Du kan även använda en silikontång, som passar bra för att gripa tag i mat, vända den med mera. Du kan då hantera kött, fisk och grönsaker.